Schildersbroek, 5 tips voor de perfecte broek voor schilders

Schildersbroek, 5 tips voor de perfecte broek voor schilders

Een schildersbroek is essentieel in jouw bedrijfsvoering. Je hebt ze echter in allerlei maten, modellen en versies. Hoe kies je nu jouw perfecte schildersbroek? In dit artikel schrijven we waar je op moet letten bij het kiezen van je schilders werkbroek. 

Ook zetten we meteen onze opties voor een schildersbroek op een rij.

  Schildersbroek Blaklader Schildersbroek kort

 

Schildersbroek met of zonder stretch

Een schilders werkbroek is vaak van natuurlijk katoen en/of stretch katoen en polyester. Een gewoon katoenen schildersbroek is minder rekbaar dan stretch werkbroeken. Gewoon katoen kan ook minder goed tegen weersinvloeden. Daartegenover staat dat gewoon katoen steviger en robuuster is dan stretch katoen. Dit zorgt voor meer bescherming. 100% katoenen schildersbroeken zorgen voor een betere absorptie, handig als je weleens verf morst.
Tot slot hebben stretch werkbroeken over het algemeen een beter aangesloten pasvorm vanwege de elasticiteit.

De tips voor het kiezen van je schildersbroek

  1. Als het om een schildersbroek gaat, is het van groot belang om de juiste maat te kiezen, of liever gezegd; jouw maat. 
  2. Denk aan je knieën. Als je de juiste maat draagt zullen ook de kniezakken op de goede plek zitten (wat betekent dat de kniebeschermers optimaal worden benut) en kun je jarenlange pijn voorkomen.
  3. Afhankelijk of je binnen of buiten werkt, kan je best kijken naar de dikte van de broek. Hoe dikker de broek, des te warmer je het hebt.
  4. Maak je er een zooitje van? Kies dan voor een broek van 100 procent katoen met hoog absorptievermogen. Deze voorkomen dat verf doorsijpelt en je verfvlekken op je huid achterlaat. 
  5. Was je werkbroeken regelmatig. Het zorgt ervoor dat ze nog langer meegaan. 

Bekijk hieronder alle broeken in ons assortiment! 

Alle schildersbroeken